Hong Kuai

Hong Kuai

Je bent hier:
< Terug

Hong Kuai
Hong Kuai (Chamaecyparis formosensis) is een geliefde boom die groeit op de steile bergtoppen in regenwouden van Taiwan. De takken die van de boom afvallen beschikken over een houtachtige aroma. De essentiële olie heeft een aangename geur die een diep gevoel van ontspanning verzorgd. Het creëert een algehele balans van lichaam, geest en ziel. Het wordt ook gebruikt als mannen luchtje. Traditioneel werd het Hong Kuai hout gebruikt voor het bouwen van heiligdommen, tempels en huizen. Dit gewilde zacht hout is zeer goed bestand tegen insecten en verval vanwege het overvloedige aromatisch karakter.

De inheemse cipres Chamaecyparis formosensis uit Taiwan, beter bekend als de Formosan cipres, groeit op grote hoogte in het tropisch regenwoud in het centraal berggebied. Deze langzaam groeiende conifeerachtige boom heeft een uitzonderlijke lange levensduur en kan een hoogte van 55-60 meter bereiken en heeft een stam van 7 diameter.

Het is in Taiwan verboden om deze bomen te kappen. Seizoensgebonden tyfoons en bodemerosie veroorzaken een natuurlijke oogst en alleen geregistreerde personen en bedrijven mogen het hout verzamelen. De zware tropische stormen veroorzaken aardverschuivingen in de bergen en daardoor wordt het hout meegesleurd in stromen en rivieren. Daardoor heeft het hout, voordat het wordt verzameld, het warme vochtige klimaat van Taiwan doorstaan. Door deze weersinvloeden wordt de meest vluchtige monoterpenen geëlimineerd en laat daardoor een overvloedige hoeveelheid van een hoog moleculair gewicht sesquiterpenen achter. Stoomdestillatie van het verweerde hout produceert een uniek en geurende olie die een extreem hoog percentage sesquiterpenen bevat.

Ingrediënten  Chamaecyparis formosensis (Hong kuai) hout olie.

Historie De Hong Kuai essentiële olie werd traditioneel gebruikt ter ondersteuning van spirituele welzijn tijdens meditatie en als mannengeur en als een luchtverfrisser voor de komst van gewaardeerde gasten. Traditioneel werd het gewaardeerde zachte hout gebruikt voor het bouwen van tempels, kisten en huizen. Het is insect werend en bestand tegen rotting dor de overvloedige aromatische aard.

Plant geslacht soort  Chamaecyparis Formosensis

Botanische familie Cupressaceae

Deel van de plant  hout zonder schors

Eigenschappen Het ondersteunt een diep gevoel van ontspanning. Verhoogt het spirituele bewustzijn en inspireert gevoelens van duidelijkheid, intuïtie en actie.

Bevordert een positieve emotionele visie en ondersteunt het gevoel van vertrouwen en doorzettingsvermogen

Gedocumenteerd gebruik Rustgevend en ontspannend. Gebruik in bad of diffuus. Meditatie, yoga en spirituele verbinding. Mannen luchtje.

Invloed lichaam  Zijn houtachtige geur is ontspannend en aardend.

Mentale spirituele invloed Taiwan Hong Kuai etherische olie helpt het  lichaam aarden en verlicht spirituele, mentale en emotionele spanning. Het opent het derde oog en dus opent bewustzijn, intuïtie en mogelijkheden.

Brengt duidelijkheid met behoud van degelijkheid en vertrouwen; kan irritatie loslaten bij gebruik van deze olie. Zeer goed voor meditatie, yoga of ontwikkeling.

Invloed Chakra  Wortel-, hart- en kroonchakra

Chakra  kleur Goud – bruin

Gebruik
Gebruik verdund 50:50 (1 deel olie: 1 deel V6 of een andere plantaardige olie.

Enkele druppels 1-2 op het gewenste gebied aanbrengen of op de VitaFlex punten.
Diffuse tot 30 minuten, 3 keer per dag. Of inhaleer.

Voorzorgsmaatregelen
Vermijd contact met ogen en slijmvliezen

Bij zwangerschap of onder dokterstoezicht, raadpleeg uw arts

Niet voor inwendig gebruik

Buiten het bereik van kinderen bewaren

Gebruik bij huisdieren
Ja, maar op dit moment alleen gebruikt voor emotionele ontlading.

Ja. Laat je dieren ruiken rechtstreeks uit de fles of plaats een druppel of twee in je handpalm, dan ruiken. Of plaats een druppel in je handpalm en huisdier kop tot teen.

Let op: bepaalde oliën kunnen zeer giftig zijn voor katten. Den en Citrus oliën in het bijzonder. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker bent over het toepassen van elke essentiële olie bij uw huisdier.

Tips
Deze olie mengt goed met Hinoki en / of Cypress. Maak je eigen mix ontspannen en te gebruiken in het bad!

Deze olie is ook goed te combineren met Idaho Balsem Fir.

Diffuse de olie voor het creëren van vertrouwen en een positieve emotionele visie en motivatie.

Breng 1 druppel aan in jouw heilige boeken, geschreven teksten of dagboek om inspiratie te verhogen.

Mannen parfum: meng 2 druppels Hong Kuai, 1 druppel Ylang Ylang en 2 druppels Idaho Bleu Spruce

Onzekerheid / Zelfvertrouwen / Moed: inhaleer direct vanuit het flesje of breng 1-2 druppels verdund aan op de slapen of op de hartstreek voordat je bijv. klanten ontvangt of een vergadering leidt. 1 druppel op je portemonnee of tas voor ondersteuning waar je ook bent.

Stress: 1 druppel op een zakdoekje en inhaleer de geur.

Chemical Constituents: Sesquiterpenes (up to 50%); Sesquiterpene alcohols (up to 30%); Monoterpenes (up to 5%); Ketones.

Vorige Hinoki
Volgende Hyssop
Inhoudsopgave