Elemi

Elemi

< Terug

Elemi

Elemi olie wordt van oudsher gebruikt om lijntjes en rimpels in verband met veroudering te verminderen en ondersteunt een gezonde huid. Ook voor het verzachten van de spieren, die na het sporten ongemakken veroorzaken. Het is ook een ingrediënt in de Ortho Sport massage

Het is een lid van dezelfde botanische familie als Frankincense en Myrrh; het is stoom gedistilleerd uit de gom of hars van de boom. Je zult de geur, als zodanig, onmiddellijk herkennen! Het is een unieke olie die niet vaak voorkomt en moeilijk te vinden is in therapeutische kwaliteit.

De boom komt oorspronkelijk uit de Filippijnen en de Molukken. In Europa wordt Elemi gebruikt om de huid te verjongen. Historisch gezien werd het al honderden jaren gebruikt als ingrediënt in zalven!

Historie
In Egypte was het een belangrijk ingrediënt voor de balseming. De 17e -eeuwse arts, J.J Wecker gebruikte het voor de wonden van soldaten en daardoor werd Elemi populair in het Westen. Het is opgenomen in de beroemde helende zalven boek, Baume paralytique. Tot het einde van de jaren dertig maakten veel apothekers met de hars of olie zelf zalf voor winterhanden en voeten. In de volksmond werd dit: “de zalf van edele mie” genoemd. De lokale bevolking gebruiken de gom hars op abcessen, bij artritis, bulten en steenpuisten.

Plant geslacht soort  Canarium luzonicum
Botanische familie  Burseraceae
Deel van de plant  gom hars

Eigenschappen
Anti catarrale, antidepressivum, antiseptisch, slijmoplossend, ontstekingsremmend, krampstillend, antimicrobieel, kalmerend.

Gedocumenteerd gebruik
Acne, bronchitis (chronisch), bevalling, huid (rimpels, uitslag, littekens, gebarsten, veroudering), hoesten (droge, kriebel), luchtwegen (infecties), meditatie, ontstekingen (borst, baarmoeder), snij wonden (infectie), stress, spierpijn, wonden (infectie), zwangerschap, zweren en zenuwpijn.
*Kijk bij frankincense essentiële olie voor meerdere opties.

Invloed lichaam stelsel  huid
Aromatische invloed  brengt balans en geeft een rustig en vredig gevoel

Mentale spirituele invloed
De olie brengt balans, zowel op het spirituele vlak als op het emotionele vlak. Het lijnt de chakra’s uit en laat de stress uit het lichaam gaan. Dit is de reden waarom deze olie ook vaak voor meditatie word gebruikt. Ook de visualisatie word gemakkelijker door de olie. Voor degene die emotioneel uitgeput zijn, kunnen baat hebben van deze olie. Het werkt harmoniserend, herstellend en geeft kracht en maakt geblokkeerde energie weer vrij. Het ondersteunt ons, om weer tot onszelf te komen, en om het eigenlijke probleem te kunnen aanpakken. Het geeft een gevoel van vredigheid en helderheid, verminderd de angstige gevoelens en werkt kalmerend bij spanningen en mentale problemen.

Invloed Chakra  balans in alle chakra’s en opent de zonnevlecht chakra
Chakra kleur  geel

Gebruik
(on)verdund – 50:50 verdunning (1 deel essentiële olie: 1 deel V6/ plantaardige basisolie).
vervolgens,
• Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied.
• Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
• Diffuus, of inhaleer.
• Kan worden gebruikt als voedingssupplement.
1 druppel olie in bijv. 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof.
Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen onder de 6 jaar.

Voorzorgsmaatregelen
Het wordt algemeen veilig beschouwd (GRAS) en toegestaan als voedingssupplement, (FA, FL) voor intern gebruik door de FDA.
Kan mogelijk huidirritatie veroorzaken.
Bij zwangerschap of onder dokters toezicht, raadpleeg uw arts.
Buiten bereik van kinderen bewaren.

Gebruik bij huisdieren
Ja, het geeft een kalmerend effect. Laat je huisdier de olie direct vanuit het flesje ruiken, of neem 2 dr. olie in je hand en laat ze dan de olie ruiken. Of neem 1 dr. in de hand en aai het dier van kop tot staart.
Tip van een olie gebruiker: schilfers in manen en staart bij paarden, 1-2 dr. dagelijks in staart en/of manen inmasseren. Let op: bepaalde oliën kunnen zeer giftig zijn voor katten. Den en Citrus oliën in het bijzonder. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker bent over het toepassen van elke essentiële olie bij uw huisdier.

Tips
• Diffuse of inhalatie kan helpen bij mentale en/of emotionele problemen zoals, overspannen, stress, lichte depressies en spanningen. Dit werkt zeer kalmerend.
• Gebruik de olie voor meditatie en visualisatie.
• Probeer de olie eens voor beschadigde gewrichtsbanden, pezen, spieren. Gebruik Elemi in combinatie met PanAway, voor vermindering van pijn in soepele spieren, Elemi met Balsam Fir werkt rustgevend voor het weefsel. Elemi met Basil en Balsam Fir voor pijn.
• Gebruik de olie in het badwater, vermengd met of een natuurlijk badzout of een neutrale bad of douche gel (YL) bij diverse huidklachten, bronchitis of andere luchtwegen aandoeningen, spierpijn of reumatische pijn, en mentale klachten (overspannen).
Reumatische pijn meng 2-4 dr. in een eetlepel basisolie en masseer de pijnlijke plekken. Voor ontstoken weefsels, (artritis) meng Elemi met Relieve It.

Chemical Constituents: Monoterpenes (up to 90%): l-limonene (up to 70%), α- phellandrene (<24%), sabinene (<10%), β-phellandrene (5%), dipentene, terpinolene; Alcohols: elemol (up to 25%), α-terpineol; Ethers: elemicin; Sesquiterpenes: elemene; Ketones: d-carvone.

Vorige Dorado Azul
Volgende Eucalyptus Blue
Inhoudsopgave