Weten = meten?

Weten = meten?

Is het weten = meten of juist meten = weten? Iets om over na te denken. Eigenlijk weet ik het stiekem niet. Voor mij is het normaal om te meten en dan te weten. Maar uit weten kan je ook meten. Lees deze blog en we komen er samen uit.

Weten = Kennis

Kennis, dat is weten. Maar hoe dan? Lezen, lezen en lezen dat is stap 1. Stap 2 is doen en ervaringen op doen. Hoe meer je met de Essentiële Oliën werkt, hoe groter je kennis en je weten wordt. Want je weet het uit ervaring en de opgedane kennis. Van daar uit kan je een ander helpen. Ze komen binnen met een klacht of wens en je kiest daarvoor de olie uit weten en kennis wat het beste past.

Energie

Om te kunnen meten is het belangrijk om te weten dat je met energie werkt. Maar wat is energie. Alles is energie. Jij, de ander, de tv, je huisdier, de bomen, de stenen. Alles eigenlijk. De hele dag door wisselen we energie uit. In ons lichaam, want eten geeft ons energie om te lopen, te rennen en te communiceren. Maar we wisselen ook energie uit zodra wij een kamer binnen lopen. We voelen soms dan “aan ons water” dat er iets is of gaat komen. Of het hangt in de lucht. We hebben het dan over sfeer, maar ook dat is energie. Iedereen voelt dat anders. Het is bij de een sterker aanwezig dan bij de ander. Dat geldt ook voor intuïtie. En het mooie van energie is, dat het zowel het bewuste als het onbewuste boven komt.

Meten = Weten

Met meten = weten, meet je in de energie van de ander Je maakt eigenlijk het onbewuste bewust. Uiteraard doe je dit met toestemming. Je werkt tenslotte in iemand anders energie. Je kan de energie van de ander ook meten. Je hebt daar wel toestemming voor nodig. Heb je geen toestemming, dan ga je niet zomaar in iemands anders energie zitten. Op deze manier kan je kijken wat er speelt en wat iemand kan ondersteunen. Maar ook voor hoelang, waneer en hoe. Dit door de juiste vragen te stellen. Het kan dus zijn dat er iets anders uitkomt dan je met je kennis zou doen. Dat geeft niet. Het is een andere manier van weten. Je doet wat bij jou pasten iedereen kan het leren!!!

Instrumenten

Je kan met verschillende instrumenten werken. Een biotensor, pendel, buiktest, arm-test en kinesiologie (spiertesten) kan je gebruiken om energie te meten. Ik werk bijvoorbeeld heel graag met de pendel. En om het zichtbaar te maken voor een ander, werk ik graag met kinesiologie. Een spiertest. Waarbij je duim en wijsvinger op elkaar legt en ik ze “ uit elkaar “ haal. Lukt dat niet, ben je zogenaamd sterk en anders zwak. Zet je bijvoorbeeld een olie, wat je hebt uitgezocht met kennis of meten, in het systeem en je kan dan zomaar ineens sterk testen. Een buiktest kan je bijvoorbeeld ook heel makkelijk bij jezelf doen. Je doet je ogen dicht, staat recht op en vraagt wat is ja, wat is nee, wat is misschien of weet niet. Je neemt een olie in de hand en je vraagt of deze olie op dit moment voor jou goed is. Zo kan je veel meer vragen stellen. Hoe lang, hoe vaak etc. En vergeet niet, oefening baart kunst.

Nieuwsgierig?

Wil je je eigen energie ervaren of hoe een pendel of biotensor voor jou voelt? Of heb je gewoon vragen, neem dan contact met mij (omgeving Noord Holland – Noord Nederland) of Petra Riedijk (omgeving Betuwe) of Ellen Angelino. Alle drie geven wij een cursus meten = weten. Hou de cursussen op de webstie van Oily Animals in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop