Mijn wondermiddeltje

Mijn wondermiddeltje

En toen kwam het moment dat ik echt iets voor iemand kon maken met de olie. Zusje was in het bos flink te grazen genomen door bosmuggen en haar benen zaten vol gigantische bulten. Ze had steeds de neiging om hier aan te krabben. Ik bood aan dat ik wel iets voor haar kon proberen te maken. Ze ging op mijn aanbod in en zou het een kwartiertje later komen halen.

Goed, ik had dus een kwartier. Dit was dus de eerste keer dat ik iets voor iemand anders zou maken. Dat ik iemand anders kennis kon laten maken met de mooie werking van de oliën. En dat ik ook zelf weer even bevestigd werd dat oliën hierbij echt ondersteuning kunnen bieden. Ik had een kwartier om iets te maken en moest er alleen nog even voor zorgen dat ik een perfect receptje vond ter verzorging en verzachting van de huid. En had ik al gezegd dat het binnen een kwartier klaar moest zijn?

Ik pakte het handboek met verschillende recepten erbij, ik voerde zoekopdrachten in op de Facebookpagina’s om eerdere ervaringen te lezen en tegelijkertijd werden Google en Pinterest geraadpleegd. Wat volgde was een overdaad aan informatie en de groeiende onzekerheid of het me wel zou lukken iets te maken wat haar kon helpen. Op goed geluk maakte ik een zalfje van kokosolie, Purification, Peppermint en Lavender. Zusje kwam het zalfje (dat eigenlijk nog een olie was omdat het nog geen kans had gekregen om te stollen) halen en besloot het meteen op de bulten te smeren. Ze vond het in elk geval lekker ruiken (jeej!) en nam het mee naar huis met de belofte dat ze me op de hoogte houden.

Een uurtje laten kreeg ik een berichtje dat het prikkelende gevoel heel erg was afgenomen. Goed nieuws dus!!

Verdere berichten bleven uit en ik was benieuwd hoe het er voor stond. Ik hoopte bijna dat ik zelf zou worden gestoken door een mug zodat ik het zalfje (het was inmiddels gestold) zelf kon proberen. Ik had natuurlijk meteen een potje voor mijzelf gevuld. Je weet maar nooit tenslotte…

De volgende dag kon ik mijn nieuwgierigheid niet meer bedwingen en stuurde haar een appje om te vragen hoe het met haar benen ging. Haar reactie was dat ‘mijn wondermiddeltje’ geholpen had. Haar benen zaten nog vol bulten, maar een aantal waren al aan het wegtrekken.

En wanneer het begon te prikkelen en ze smeerde ‘mijn wondermiddeltje’ erop, dan verzachtte dit direct. Missie geslaagd! 🙂

Jolanda Kaandorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop