Ik vertrek naar de bergen

Ik vertrek naar de bergen

Nu zul je misschien denken, bergen? Ga je op wintersport? Uhhh nee, wintersport is niet aan ons besteed, wij zijn mensen van de zon. Maar bergen, daar houden we toch wel van, van die mooie kleuren, die contrasten van woestheid en zachtheid, de frisse lucht, de intense stilte op de top, de natuur en dieren, het moeizame heuvel op lopen, het prachtige uitzicht.

Jammer genoeg hebben we geen bergen in Nederland, en de heuvels hier in de buurt dragen wel de naam berg maar zijn niet hoog genoeg om hetzelfde gevoel op te roepen.
Bladerend door de productgids van YL kwam ik de olie Sacred Mountain tegen. Dat triggerde mij wel, zou dat een geur zijn om dat fijne gevoel van de bergen op te roepen? Bij de omschrijving staat: stimuleert gevoelens van kracht, zelfbeschikking, nuchterheid en bescherming die het gevolg zijn van de nabijheid van de natuur. Deze melange van conifeer etherische oliën, inclusief spar, den en cederhout, roept de gevoelens op die men in de bergen vindt. De naam heeft ook wel wat vind ik -heilige berg. Veel inheemse volkeren hebben een heilige berg, waar ze spirituele rituelen uitoefenen.

Je begrijpt het al, ik heb de olie laten komen, kan ik deze mooi diffusen tijdens yoga of mediteren. Want tja, dat doe ik namelijk nog steeds niet, yoga of mediteren maar heb al wel de mat 2 jaar in de kast staan en ben nu toch echt van plan een keer te beginnen.

Mijn bestelling komt binnen, vol verwachting draai ik het flesje open om te ruiken, en jakkie. Ik vind het vies, helemaal niet naar bergen ruiken. Flesje dicht en in de kast. Maanden later ben ik mijn kast aan het opruimen en pak het flesje weer vast. Vanavond ga ik het diffussen en kijken of het nu wel fijn is. In de diffuser is het een lekkere geur al is cedarwood nog steeds niet mijn favoriet, maar we slapen als een roosje op de scacred mountain, en dus vertrek ik momenteel ’s avonds naar de bergen om even lekker in bed te lezen en de diffusser pruttelt naast mijn bed.

Ik vind het nog steeds niet naar bergen ruiken, moet maar een keer naar de Utah Mountains want misschien heb ik dan wel een hint van herkenning. Maar voor nu moet ik het met de Dutch Mountains doen en blijven zoeken naar die frisse berglucht.

Caroline Lucardie
Teamlid Oily Animals

One Response

  1. Anja Retera-Doorn schreef:

    Wat een leuke blog, Heel herkenbaar. Ik heb precies hetzelfde met de Sacred Mountain olie, wij gaan ook altijd naar de bergen op vakantie om daar heerlijk te wandelen, ik heb daar altijd veel meer energie dan in Nederland en kan daar uren lopen. Dus ook de olie besteld in de hoop dat ik mijn huis dankzij de frisse berglucht kon transformeren. Het is een fijne olie maar helaas die heerlijke frisse berglucht haal ik er ook (nog) niet uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop